Ik ben ontslagen

0
2329

Vaak worden niet alleen degenen die slecht werken ontslagen. Er kunnen veel redenen zijn voor de beëindiging: het gebrek aan sympathie tussen werknemers en leidinggevenden, het gebrek aan vaardigheden, het wegvallen van banen of werk en het personeel past gewoon niet bij elkaar. Maar het maakt niet uit waarom hij werd ontslagen, hij wordt meestal geconfronteerd met het probleem van de verkoop van de uitzetting bij het volgende sollicitatiegesprek. We hebben enkele tips voor u over hoe u dit gevoelige onderwerp met succes kunt aanpakken.
Lieg niet!

Blijf vanaf het begin trouw aan de waarheid. Zelfs halve waarheden kunnen het probleem niet oplossen. Omdat wanneer de HR-manager de waarheid ontdekt, zijn kansen op werk laag of afwezig zijn. Als je je aan de waarheid houdt, toon dan je geloofwaardigheid en integriteit.

Word niet te defensief!
Slik je trots door! Het is belangrijk dat je objectief alles binnenkomt en verlicht, wat is er misgegaan? Verdedigen door anderen te beschuldigen is geen oplossing.

Toon je verantwoordelijkheidsgevoel!
Het is nu tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er is gebeurd, ongeacht welke gevoelens je hebt tegenover je vorige werkgever. Probeer je rust te vinden met yoga, therapie of de 12 stappen, wat er ook gebeurt. Immers, als je eenmaal klaar bent met de zaak, zal het veel overtuigender zijn als je het tijdens het interview benadert.

Bereid een duidelijk antwoord voor!
Voordat u naar het volgende sollicitatiegesprek gaat, moet u een duidelijk en beknopt antwoord geven op de vraag waarom u bent ontslagen. Praat over wat er precies is gebeurd, wat je ervan hebt geleerd, wat je nu anders zou doen en hoe je die problemen in de toekomst zou kunnen vermijden. Het is belangrijk dat u het antwoord goed begrijpt.

Kortom, het kruid is!
Het is ook belangrijk dat de opzegging kort, beknopt en in enkele woorden is. Het is … duwen en lopen is niet erg goed. De aantijgingen hebben niets verloren in de perfecte verklaring.

Oefen je antwoord!
Ga voor een spiegel staan ​​en oefen je antwoord. Oefen thuis, in de auto, in de sportschool, in de supermarkt tot je rustig reageert.

Wil je meer onderzoeken ontvangen? Geef dan je email op.

Naam

E-mail